4. mars 2015

Kjellerstua..

I begynnelsen av november bestemte gubben seg for at vi skulle begynne med prosjekt oppussing av kjellerstue (til tross for at jeg sa jeg hadde fått nok av oppussing i 2014), og for sikkerhetsskyld sa han at denne skulle stå ferdig til jul. Puh tenkte jeg, hvordan skal dette gå. Jeg sa at jeg var så dritt lei oppussing at skulle vi begynne på dette prosjektet skulle det stå ferdig før 1. desember for jeg orket ikke oppussing i førjulstida slik som i fjor. (Da vi fikk nøkkelen til huset 3.12.13 så pusset vi opp en hel etasje som vil si soverom, to stuer, kjøkken og gang for så å flytte inn 15.12) Nå på 1 år har vi faktisk pusset opp et helt hus utenom badet og et vindfang (det minste rommet i huset av alle ting ironisk nok).


Vi begynte nå på dette uendelige prosjektet ved først å tømme hele kjellerstua for et hav av ting da dette ble brukt som bod. Taket skulle "bare" males og på veggene skulle vi ha på smartpanel samt gipsvegg med tapet på en. Nytt gulv med varmekabler skulle også legges. Å male tak er et h***** i seg selv og jeg ble jo da den heldige. Jeeeeezzz for en jobb. Koreapanel som måtte ha x antall strøk med heftgrunn og maling. Tenk å stå med hodet klistra oppunder taket en hel fredagskveld mens gubben sitter på en stol å ser på mens han drikker øl og humrer for seg selv. Man kan jo bli lettere irritert av mindre.
Ferdig ble den da i allefall og første helga i desember kunne vi ta den i bruk. Ble veldig fornøyd med resultatet i allefall og det ble veldig stor forskjell. Fra og være en mørk kjellerstue med koreapanel så langt øyet kan se med fluffy gulvteppe til en smekker og lys kjellerstue om jeg kan få si det selv ;) (Godt man kan og skryte av seg selv) ;)


Her i huset er vi veldig flinke på å kjøpe ting/møbler brukt, arve, lete etter gis bort på finn eller at gubben snekrer sammen noe selv. Det eneste nye som er i denne stua er sofaen (den hadde vi forsåvidt fra før men den ble kjøpt brukt da vi flyttet inn), bordet stod i huset da vi tok over, siesta stolen har vi fått og tv-bordet laget gubben på bestilling fra meg) ;)

Vi har ingen spesiell stil men en salig blanding mellom arvet, brukt, nytt og egenlaget. En veldig koselig blanding synes vi og er veldig fornøyde. 
2 kommentarer:

  1. Så fint det ble:)
    Flott med blanding av gammelt og nytt:)

    Ha en fin fin kveld :))

    SvarSlett
  2. Very interesting blog. A lot of blogs I see these days don't really provide anything that attract others, but I'm most definitely interested in this one. Just thought that I would post and let you know.

    SvarSlett