3. august 2011

Middagstips!


(Bildet er dessverre tatt fra boka da jeg i all overivrighet kastet meg over min tallerken med mat før jeg tenkte på å ta bilde av den...)

I fjor kjøpte jeg meg "Familiekokeboka", og gud hvor fornøyd jeg er med det kjøpet. Det er min bibel på kjøkkenet. Finner alltids tips og triks i den, og oppskrifter på all verdens herligheter på dager hvor jeg er helt blank når det kommer til middagsplaner.
I dag stod følgende på menyen: Pasta med kyllingbryst og dijon- og balsamicosaus.

Her er oppskrifta for dere som vil teste ut den:

400 g kyllingbryst med skinn (Jeg fikk ikke tak i kyllingbryst, men kjøpte i stedet for ferske Livéche kyllinglår med skinn fra Prior. Disse tok jeg å rutet opp før jeg stekte dem).
salt og pepper
olje/smør
evt. litt hvitløk
400 g pasta - tagliatelle, spaghetti eller penne f.eks
200 g sukkererter
olivenolje
salt og pepper
3 dl creme fraiche
3 ss dijon sennep
0,5 dl balsamicoeddik
1 ts sukker
salt og pepper
revet parmesan
ev. urter: estragon, basilikum eller persille.

Sett over en stor kjel saltet vann til pastaen. Når det koker har du i sukkerertene i vannet. Når vannet koker igjen, løfter du ut ertene og kjøler de ned i kaldt vann. Ha pastaen i vannet og kok etter pakkens anvisning. Stek kyllingbrystet/lårene som beskrevet nedenfor. Varm opp sukkerertene i stekesjy/fett fra kyllingen rett før servering. Vend inn litt ekstra olje og smak til.
Kok opp creme fraiche med balsamico, sukker og dijonsennep. Smak til med salt og pepper og eventuelt urter. (Jeg brukte basilikum og estragon).
Ha pastaen i en bolle og hell over sausen, legg sukkerertene og skiver av kyllingbryst oppå, samt litt urter om du har. Riv over parmesan og server.

(Jeg kjøpte spinat i stedet for sukkererter. De freste jeg kjapt i panna med litt olivenolje, løkpulver, og finhakket hvitløk. Tok det til side og smakte til med litt sitronsaft, olje og parmesan).

Steking av kyllingen:
4 gode kyllingbryst med skinn
50 g klarnet smør
1 fedd hvitløk
salt og nykvernet sort pepper

Smelt smør, ta det vekk fra varmen og skill det blanke smøret fra melkestoffet som legger seg på bunnen. Sett pannen på varmen, ha i det blanke smøret, krydre kyllingen med salt og pepper, legg kyllingen i med skinnet ned, stek på middels varme med lokket på. Følg med underveis slik at det ikke svir seg, da har du for høy varme. Tre hvitløken på en gaffel som du rører litt rundt med slik at kyllingen får en behagelig aroma. Mot slutten tar du av lokket slik at skinnet blir så sprøtt som mulig. Ved å steke på denne måten har du full kontroll over stekegraden på kjøttet, og du kan lett se når de begynner å bli ferdig. Rett før den er ferdig snur du kyllingen. Da skal skinnet være perfekt og supersprøtt, og kjøttet saftig som bare det. Prosessen tar omlag 20 min, avhengig av str på kyllingen.Dagens dessert ble friske jordbær og diverse meloner som ble kutta opp og hatt i en bolle. Strødde over litt brunt sukker, så fikk det stå et par timer i kjøleskapet. Serverte de sammen med vaniljesaus.
Nydelig godt måltid om jeg kan si det selv ;0)Kjøpte denne herlige lemonaden i dag hos en lokal interiørforretning som heter Kammerpikene. Den anbefalte hun som jobbet der, så den blir nok muligens spretta i kveld ja ;0)

Ønsker alle en kjempe flott onsdagskveld.