18. februar 2015

Leke gartner?

Nå ser jeg virkelig fram til vår med såing, snøen som smelter, sola som varmer og å se løkplanene som så smått begynner å titte fram. Vi er jo allerede midt i februar og derfor tenkte jeg og begynne med litt såing allerede nå. Jeg fikk en skikkelig boost i dag tidlig da jeg så på God Morgen Norge om enkle spirer man kan så og ha på kjøkkenbenken og som spirer i løpet av  no time. De hadde besøk av Anne fra den flotte bloggen Moseplassen. Hun snakket om hvordan man skal spire spirer, mange flotte tips til hvilke spirer det er kjekt å gro samt hvordan man kan gro dette enkelt og greit hjemme på kjøkkenbenken :) Noe så enkelt som en tom drueeske (du vet den plastboksen) er kjempe fin og så i. Jeg tenkte også å prøve ut og så avocado (eller så og så, sette stenen i vann) for å se om jeg får til dette. Synes de plantene er så fine når det har blitt litt størrelse på de. Kommer vel dårlig med avocado på den men ;)
Hvordan man skal lage et fint "plantebord" for og ha i stua til mine frø/planter er en annen sak. Spirene tar ikke mye plass så de skal stå på benken, men de andre tingene som f.eks chili bruker en stund og trenger mye lys og varme så de skal få stå i stua. Jeg fant en løsning på pinterest som jeg likte veldig godt. Skal lufte denne for gubbeluren også kan det hende min handyman har et innspill eller tre også. Han er så flink og kreativ atte det er ikke noe problem. :) Lucky me! :)


En annen ting jeg snart tenkte jeg skulle få sådd er urter. Jeg sådde basilikum og rosmarin i fjor men det ble liksom ikke det helt store av det. Rosmarinen vokste men gud a meg så liten a gitt. Den kunne jeg høste inn i august/september men holdt ikke til en middag en gang så det var stusselige greier. Tror jeg må få begynt nå og heller så i puljer slik at vi forhåpentligvis klarer og få det til og samt kanskje få nok til og få brukt det. Vi bruker såpass mye urter at det hadde vært knall og fått egendyrka :) Litt kjedelig med ett basilikumblad i tomatsausen gitt ;)

Alle bildene er lånt fra pinterest
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar