11. august 2011

Hverdagskos
I går bakte jeg noen super gode kokos- og bringebær muffins. Tok meg en liten pause fra husvasken i dag med en kaffekopp og en slik muffins. Nammenamm. ;0)

Oppskriften fant jeg i boka "Muffins Kakefest" som jeg har hatt en stund. Masse deilige oppskriter inni der som skal prøves ut etterhvert.

Har du lyst til å prøve disse deilige muffinsene så er oppskrifta slik:

Ingredienser til ca 12 stk:
375 g hvetemel
1 ss bakepulver
100 g kokosmasse
225 g sukker
2 ts finrevet limeskall
2 egg, lett sammenvispet
1 3/4 del melk
1/2 dl kokosmelk
85 g smør, smeltet
4 ss steinfritt bringebærsyltetøy
Til kokostoppingen:
40 g hvetemel
1 1/2 ss kokosflak
1 ss sukker
2 ss smør, skåret i små biter

1. Forvarm ovnen til 190 grader. Smør en 12 hulls belagt muffinsform.
2. Lag kokostoppingen: Ha alle de tørre ingrediensene i en liten bolle. Smuldre inn smøret til blandingen blir som grove brødsmuler. Sett det til side.
3. Lag muffinsrøren: Bland mel, bakepulver, kokosmasse, sukker og limeskall i en stor bolle. Bland egg, melk, kokosmelk og smeltet smør i en separat bolle. Ha de våte ingrediensene i de tørre. Rør kort til det er så vidt blandet.
4. Fordel halvparten av røren jevnt i de smurte muffinsformene. Lag en liten grop i midten og fyll med 1 ts syltetøy. Topp med resten av røren. Dryss kokostoppingen over.
5. Stek i stekeovnen i 20 min, eller til muffinsene har hevet seg og er gylne. La dem avkjøles i formen i 10 min. Vend dem over på rist. Serveres lune eller kalde.

Enjoy ;0)