28. september 2011

CupcakesGuttungen og jeg fant ut at vi skulle bake cupcakes i går kveld som vi kan ta med til bestefar når vi skal besøke han i dag. Ting skal gå litt "fort og gæli" med guttungen innimellom, så da fant jeg ut at det beste ville være å bruke en pose Toro cupcakes blanding. Ble noen minus på husmor poenga der, men da kunne vi heller bruke tid på å pynte dem fint var tanken. Pyntinga og spisinga som er mest moro syns guttungen.

Etter inspirasjon fra Cecilies lykke sin frosting, så testet vi ut oppskrifta hun så snilt delte på bloggen sin. Av mangel på sitronessens, så brukte vi heller bare litt med vaniljeessens, og de ble veldig gode for det asså ;0)
Guttungen ville ha blå frosting, men da kom jeg på det flotte tipset jeg snappet opp inne hos Fabelaktive kokkeleringer. Den effekten syns jeg ble så lekker, så tenkte å prøve ut det litt kjapt. Guttungen er vel ikke av det mest tålmodige slaget, så når ting skal gjøres, skal det gjøres nå og fortest mulig. Som sagt, her skulle det smakes og spises. Av mangel på engangs sprøytepose, og ingen butikker i nærmeste nærhet som hadde tenkte jeg å teste ut en ting. Hva med å klippe av et hjørne av en ikea zip lock pose (de er jo ganske sterke og tykke, og vil ikke presse tip´n ut når jeg trykker på posen var tankern), og jada, det funka som bare det. Klippet et lite hull, og dyttet tip´en så langt nedi hullet jeg fikk den slik at den nærmest satt fast. Litt av frostingen ble lagt oppi posen, og for å gjøre det kjapt så helte jeg bare oppi litt blå konditorfarge, så helte jeg frosting over igjen, og så noen dråper konditorfarge på toppen.
Dette fungerte super bra, og fikk den effekten jeg ønsket. Der gikk jeg litt i + igjen på husmorpoenga. Enda godt ;0) Hehe. Guttungen syns dette var så stilig, så nå ble han bare ennå mer utålmodig. Cupcakesa skulle spises, og de skulle spises NÅ!!I og med at alt gikk så hurramegrundt, så glemte jeg å teste om frostingen var fast nok. Kan ikke påstå jeg er noen baker, langt derifra, men jeg syns det er moro å bake, teste ut nye ting, og lære noe nytt. Cupcakes pynting er vel ikke noe jeg er så veldig stødig på, men øver man ikke lærer man ikke og man blir iallefall ikke bedre har jeg funnet ut. Så da frostingen kom på cupcakesa, begynte den å smelte litt utover beklageligvis. Det var jo ikke helt meninga da. Jeg hadde på frosting og guttungen hadde på pynt. Så bar det rett i kjøla med dem, slik at de kanskje så litt presentable ut når de skulle serveres til bestefar.Må få takke Cecilies lykke for å dele frosting oppskrifta si med oss. Denne syns jeg fungerte utmerket for en utålmodig sjel som meg, som ikke orker å stå å piske/røre frosting i laaaang tid, også smaker den jo også så godt :0)
Og takk til Fabelaktive Kokkeleringer for å dele sitt frosting tips med oss ;0) Hva skulle man gjort uten koselige medbloggere som hele tiden deler tips og triks med oss andre, og lærer oss nye ting.
Dette skal iallefall testes ut igjen. Morsomt å gjøre, og smakte himmelsk :0)

Ønsker alle som titter innom en fin dag.

1 kommentar:

  1. Herlighet så vakkert det ble :)
    Flinke dere har vært begge to!

    Fabelaktig dag ønskes deg og dine.
    Klem

    SvarSlett