10. september 2011

Grønne fingre jeg???Jeg er vel ikke akkurat av det kaliberet man kan kalle er velsignet med grønne fingre, men jeg prøver så godt jeg kan, på min måte vel og merke. Jeg får aldri til blomster hvis jeg gjør slik som de sier jeg skal gjøre når jeg er i blomsterbutikken. Men utrolig nok overlever de Jane metoden også på en eller annen merkelig grunn.

Disse orkideene kjøpte jeg i vinter på Rema 1000 til den nette sum av 59 kr stk. Jeg gidder ikke bruke flere hundre på orkideer som jeg bruker å kaste etter at de er avblomstret for jeg har ikke tålmodigher til å se om det kommer nye blomster, eller det som stemmer mer, de blomstrer aldri igjen ;0)

Disse to her tenkte jeg at jeg skulle sette i kjellerstua for å se hva som skjedde med dem. Regna aldri i verden med at de kom til å overleve, og iallefall ikke blomstre på ny.
I går tok jeg med en liten vanningsrunde i huset for å passe litt på de stakkara som faktisk blomstrer ennå i stua (orkideene blomstrer jo enormt lenge, og det er jo supert for en som meg med lettere brune fingre vil nå jeg påstå), da jeg kom på at jeg faktisk satte disse to her ned i kjellerstua. Der har de stått i vinduet i steikende sol, uten så mye som en vanndråpe, og rett og slett blitt neglisjert. De har heller ikke stått i gjennomsiktig potte som man så fint også skal pga røttene eller no i den duren... Tenkte for meg selv at de er sikkert en vakkert syn. Innskrumpa brune blader med to brune stilker som står rett til værs. Men neida....da jeg dro gardina til side så jeg to kjempe fine orkideer med grønne fine blader og grenene fulle av knopper. Den ene holdt på å spratt ut også. Hva skjer a? var det første jeg tenkte.... Disse blomstene som ikke har fått stell siden juni (hvis det ikke var mai da...hmmm), så har de ennå klart seg, og i tillegg blomstra på ny.
Jippi... jeg har funnet oppskrifta på orkideene.
Den går som følger:
Sett de i et overoppvarma rom, som helst holder 25 grader
IKKE gi de vann under noen omstendigheter
La de få masse masse lys, gjerne midt i solsteika i f.eks et vindu
Glem de gjerne, for så å finne de igjen noen måneder senere. Da skal du se du har en nyyyydelig blomstrende orkide ;0)


Så da er spørsmålet mitt, har JEG faktisk fått et hint av grønne fingre?? Hmm....veeeeeel. Tør ikke helt påstå det enda jeg trur jeg.

1 kommentar:

 1. Merkelig det der :)

  Jeg kan heller ikke høre på noe av det som blomsterbutikkdamene sier. Dessuten sier de jo forskjellig hver gang. Hvis man kjøper roser f eks, så får man ved èn anledning beskjed om å sette de i isvann, mens ved en annen anledning skal man sette de i lunkent vann.

  Og uansett så henger de med hodet før de i det hele tatt har blomstret hos meg...

  Nei, her finnes det ikke et snev av grønne fingre er jeg redd. Men du ser virkelig ut til å få det til :)

  Lykke til videre med orkidè! :D:D

  (Og takk for hilsen)

  SvarSlett