1. august 2014

Turen gikk til Kreta

Her kommer et veldig forsinket reisebrev fra vår ferietur. Årets ferietur gikk til Kreta og byen Agios Nikolaos. Det må jeg si er en av de nydeligste byene jeg har besøkt. Nede ved havnen på ettermiddagen/kvelden når solen var på vei til å gå ned var det magisk stemning. Agios Nikolaos er en sjarmerende småby med genuin atmosfære som det så fint står på Ving sine sider og det kan jeg bekrefte. Dette er et sted jeg definitivt skal besøke igjen. Det er veldig koselig å gå i byen å se lokalbefolkningen så vel som turistene i gatene og på kaféene. Jeg synes det er fint med steder som ikke er helt ødelagt av turismen, og dette stedet bærer fortsatt preg av det genuine Hellas.

Under er det bilder fra byen.Dette er et bilde fra "the lake" som ligger midt i byen og visstnok skal være bunnløs.


Vi bodde på et hotell som lå rett ved stranden med utsikt mot byen.


Vi besøkte også en liten skjønn by som heter Elounda. Dette skal visstnok være en by hvor fiffen ferierer. Fra havnen i Elounda tok vi båten over til Spinalonga. Dette var noe vi hadde bestemt oss for på forhånd før vi reiste at vi skulle besøke. Med tanke på historien til denne øya så var det veldig spesielt å gå rundt der. For de som ikke er kjent med historien til øya så ble den benyttet som koloni for de spedalske fram til 1957. De to bildene over er fra Elounda.


Spinalonga

Dette er i hvertfall et reisemål som absolutt er verdt pengene og som jeg sterkt anbefaler. Hvor gikk deres ferietur i år og kan dere anbefale et reisemål vi kan vurdere til neste år. Vi har tenkt litt på å ta fly ned til Italia, leie bil å reise litt rundt i Italia for så å ta fly videre til Frankrike hvor vi også leier bil og ender vår ferietur i Paris med noen påfølgende dager der. Noen som har gjort noe liknende og har noen erfaringer de har lyst til å dele?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar