11. mars 2014

Huskjøp og oppussing

Vi kjøpte oss hus i november og startet oppussingen så fort det bikket desember og vi fikk nøklene. De som følger meg på instagram har sett litt av prosessen underveis, men nå skal jeg oppdatere bloggen min også med både før bilde, midt i prosessen bilder og etterpå bilder.

Har ikke blitt mye oppdatering herfra midt i oppussing, innflytting osv. Har også rota bort ledningen til kameraet mitt og ikke hatt internett før nå siste tida, så da har det blitt dårlig med blogging dessverre.

Huset er bygget i 1973 og ser da ut deretter. Stua var 90´talls grønn med koreapanel på den ene veggen samt gardinbrett. Skikkelig lekre saker. 
Tv stua (som det dessverre ikke er noe bilde av i prospektet) var ubehandlet panel med tilhørende gardinbrett der også. 
Gangen var rustrød med olivenfargede lister og resten av huset hadde også forsåvidt olivenfargede lister. Veldig in sikkert på den tiden.
Soverommet vårt hadde okergulstripet tapet. Soverommet til poden var knall turkis.
Trappeoppgangen og kjelleren nede hadde/har (holder på å male nå) ubehandlet panel på veggene, mørkeblå dører med litt lyseblått inni speilet på døra. Dørene uti ytterste gangen er ennå verre med blå dør, rustrøde speil med dertil lyseblått i kanten på speilet. Vanskelig og forklare, men skal ta bilde og legge ut før de males. *grøss* Og så klart er veggene panel her også. Love it!!


Her ser dere stua oppeSoverommet vårt til venstre og poden sitt er det blå/turkise. Det grønne er gjesterom.


Dette er gangen i kjelleren.


Ja da skjønner dere litt tegninga av hvordan det så ut her. Ikke veldig lekkert, men absolutt ingen krise og få fikset. Huset var fullt beboelig, men vi hadde bestemt oss for og fikse første etasjen før jul og få flyttet inn. Vi fikk rota sammen det vi hadde av verktøy, kjøpte en hel haug, kjøpte maling i liter på liter, sparkel i svære spann, tapetlim, lister you name it. Lommeboka ble bare slankere og slankere og huset ble såklart bedre og bedre. Vi hadde med oss masse god hjelp fra familien, og når min bror i tillegg er snekker så ble det fart på sakene. Jobbet på dagtid og pusset opp etter arbeid. Lurte inn litt julegaveshopping, juleforberedelser o.l innimellom slaga, og drakk bøttevis med kaffe og julebrus for å holde ut i de små timer med både malekosten og hammeren godt planta i hånda. Så godt planta at man nesten kunne se fasongen av malepenselen følte jeg. Kjentes hvertfall sånn ut med alle vannblemmene og trælene man pådrar seg etter 12 timers økter med maling når man aldri har holdt på med slike store prosjekt før. Men vi så da en framgang og jula nærma seg med stormskritt, men vi nærmet oss også mulighet for og få ting såpass på stell at vi kunne flytte inn. Det var en del kaos til og begynne med ja, men ingen umulighet og bo her.

Kjøkkenet skulle jo også forsåvidt pusses opp og det tenkte jeg ikke kom til å by på noen særlige utfordringer. Vi skulle beholde frontene på kjøkkeninnredningen men benkeplater, oppvaskekum, kran, komfyrtopp og selve komfyren, knotter på kjøkkendørene skulle skiftes og kjøkken skulle males. Ikke noe problem detta sa jeg. Benk og oppvaskekum er tatt på en liten ettermiddag det sa jeg. Og jeg må tydeligvis tro på julenissen enda. Vi hadde ikke vann på ei helg faktisk. Ikke noe dusjing, ikke noe vasking av hender, ikke noe dobesøk av betydelighet. Vann måtte hentes i svære dunker og tas med hjem for at vi skulle ha til å helle i do etter bimmelim besøk og vasking av hender og tannpuss. Etter mye om og men og hastetelefon til rørlegger kl 21 en søndag kveld fikk vi da fiksa det. Hadde hjertet i halsen der ei stund men.


Her har stua gått til pers og det blir lagt på smartpanel. 


Matpause må til og av mangel på sitteplasser tar man i bruk det man kan. Innleid hjelp må da såklart få sitte behagelig. Maten var det ingenting og si på da de fikk servert ribbe, julepølse med tilhørende surkål.


"Byggemøte" (Se han som sitter på huk foran i bildet. Det er han som er snekker og faktisk jobber. De andre bare sjekker at alt går riktig for seg). De har nå greid og fått tv på plass og lagt det midt på gulvet da av alle ting.


Her er byggeområdets base på dagtid. Bordet brukes til alt og vi kjøpte en sofa på impulskjøp noen dager før overtakelse som ble en meter for stor både i den ene og andre retningen. Det er ett av våre mange gjennomtenkte valg/kjøp her i huset *klaskersegselvipanna*


Alle er i gang igjen og snekker´n (her markert i gult) løper rundt som en gal og leter etter verktøyet sitt. Hvor hadde den hammer´n tatt veien da....


Alltid greit og ha noen som beskuer ens arbeid eller noen som rett og slett bare står i veien.


Barnearbeid ble vi stor fan av og fikk god hjelp der. Gratis var det også (krevde bare litt mat og et par flasker brus)Prosjekt selvlysende rom skulle bli hvitt og fint (vel og merke med sånn ca 4-5 rause lag med maling).


Vårt o´so lekre kjøkken. Sjekk ut den fine viftetuten som går ut fra langskapet og inn under vifta ved komfyren a. Fiffig løsning. Og ikke minst de nydelige røde flisene a gitt. 

Det var kort fortalt om den verste oppussingsprosessen. Som dere kanskje skjønner så hadde vi litt press på oss ettersom jula begynte å nærme seg med stormskritt. Mitt første tegn på at vi begynte og komme i orden var da jeg hang opp julestjernene i de store vindua i stua 15. desember. Det var tegnet i riktig retning for meg (gubben var riiiimelig lei masinga mi om de julestjernene nemlig). *fnis*

Det ble dagens oppdatering og mer kommer senere.


3 kommentarer:

 1. Hehe, litt av en jobb!!
  Gleder meg til og se resultatet:))

  SvarSlett
 2. Dere har vært superflinke! Jeg er imponert :)

  SvarSlett
 3. Det er så ille når det står på, men det føles SÅ bra etterpå! Vi levde i overkant av 2 uker uten vann i leiligheta i det hele tatt, og 3 mnd uten bad! I ettertid skjønner jeg nesten ikke at det gikk, men vi fikk det til, også blir man så fornøyd når man kommer i mål! :) Det ser ut til at det blir veldig bra hos dere, gleder meg til å se resultatet!

  SvarSlett